Off To Amsterdam

Opskrift: Pølsehorn

 photo DSC_0144_zpsf666a760.jpg

Jeg advarer lige om, at disse pølsehorn altså ikke er særlig sunde eller fancy. De blev bagt igår så vi havde lidt mad til togturen til Amsterdam. Min kæreste ville gerne have at jeg lavede nogle helt almindelige, lyse, uden grovmel og kerner. Lidt speltmel kom der altså i, så det er ikke ren hvede 😉 De blev rigtig gode, så derfor tænkte jeg, at jeg ville dele opskriften med jer 🙂

Jeg brugte:
25 g smør
3 dl mælk
2 dl skyr
50 g gær
3 tsk. sukker
2 tsk. salt
200 g groft speltmel
500 g hvedemel
24 små pølser
1 æg til pensling
lidt sesamfrø til drys

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde, og lun mælken heri. Tag gryden af varmen, og hæld væsken i en skål.
Når væsken er lunken, røres gæren ud heri. Tilsæt skyr, sukker, salt og speltmel. Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen ? hold lidt af melet tilbage. Ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Slå dejen ned på et meldrysset bord. Ælt den godt igennem.
Del den i 24 stykker, og tril til pølser. Sno dejen om pølserne, og fordel dem på to bageplader med bagepapir. Lad brødene hæve ca. 30 min.
Tænd ovnen på 200 grader.
Pensl pølsehornene med æg, og drys med sesamfrø. Bag brødene i 15-20 min., til de er gyldne.

Husk at I kan følge bloggen på Bloglovin her

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Off To Amsterdam