OOTD: SKAM Net

Opskrift: Flæskestegs-Risotto

dsc03536
Efter at jeg har smagt Grøds version af en flæskestegs bygotto har jeg haft lyst til at prøve at lave den selv. Som altid når jeg skal kaste mig ud i en lidt sværere opskrift, eller som her hvor jeg skulle prøve mig frem uden, så allierede jeg mig med min bedste ven Søren, som er fantastisk i et køkken. Vi besluttede os for at lave en risotto med flæskesteg, sprøde svær, råsyltet rødløg, masser af ravost og brøndkarse på toppen.

Nedenfor følger en opskrift, så I også kan afprøve retten;

Ingredienser til 4 personer:

Risotto:
Smør/olie til stegning
300 g. risottoris
1 l. hønse eller grøntsags bouillon
Æbleeddike
1/2 glas hvidvin
1 dl piskefløde
100 g. groftrevet ravost

Sprøde svær:
200 g. stegeflæsk
Groft salt

Nakkekoteletter:
2 store nakkekoteletter fra slagteren

Råsyltet rødløg
1/4 rødkål
3 spsk rapsolie
6 spsk. æbleeddike
1/2 tsk. honning
1/2 tsk. salt

Topping:
1 æble i tynde skiver
Brøndkarse

dsc03502
dsc03509
dsc03515
dsc03522
dsc03526
dsc03528
Fremgangsmåde:
Hak rødkålen fint. Pisk olie, eddike, honning og salt og vend det med rødkålen.

Tænd ovnen på 200 grader. Skær stegeflæsken i strimler og læg dem på en bageplade med bagepapir. Drys med groft salt. Steg flæsken i ca. 30 minutter indtil stykkerne er brune og syder af fedt. Stil til side.

Kog nakkekoteletterne i vand i ca. 20 min indtil de er møre. Skæres i tern.

Varm imens olie og smør i en gryde. Tilsæt risottoris og hvidvin og kog ind. Tilsæt herefter bouillon.
Når grøden er kogt ind tilsættes nakkekoteletterne i tern og piskefløde og koges op. Kom ravosten i når risottoen stadig er let flydende. Skru ned for varmen og rør regelmæssigt. Risottoen er færdig når den er cremet i konsistensen. Smag til med salt, peber og æbleeddike og juster evt. konsistensen med mere bouillon.

Anret med revet ravost, rødkål, æble i skiver, sprøde svær og brøndkarse.

dsc03543

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OOTD: SKAM Net