Giveaway Vinder

Monstera Tips

dsc04510 dsc04515 dsc04506
Monstera planten står efterhånden rundt omkring i de fleste hjem og jeg forstår godt hvorfor den er så populær. Den kan vokse sig gigantisk og er næsten et helt kunstværk i sig selv, med de store hullede blade.

Jeg får en del spørgsmål til mine planter, så nu genudgiver jeg lige indlægget her, som er havnet i min sidebar under mest populære indlæg.

Monstera planten kan nemt blive overvandet, så jeg lader altid jorden tørre ud mellem vandingerne. Jeg gir min vand ca. en gang om ugen. Den skal helst ikke stå i direkte sollys, men har heller ikke godt af at stå i et helt mørkt hjørne, så en mellemting vil være godt. Dog kan man engang i mellem stille den i direkte sollys for at fremskynde flere huller i bladene.

Efterhånden som den vokser sig stor får den brug for noget støtte, for at den ikke vælter ud til siderne. Jeg har et par blomster pinde i min så den kan vokse op ad, men det aller bedste man kan gøre, er at sætte en mos omviklet pind i midten, da planten naturligt vil søge ind til den.

Hvis du rigtig vil forkæle din Monstera kan du engang imellem sætte den ud i brusekabinen og bruse den over med vand. Det er både praktisk da planten kan samle en del støv til sig, men den har også rigtig godt af det. Alternativt kan man købe en lille forstøver og jævnligt spraye bladene med vand.

   

8 kommentarer

 • Natasja

  Hvor købte du mospinden henne? Synes de er umulige at finde :/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Hej Ditte,
  Jeg kan se, at det her er et lidt gammelt indlæg, men du ser nok min kommentar alligevel. Jeg ved godt, at du ikke er botanik-ekspert, men det virker alligevel til, at du har lidt viden og ikke mindst erfaring med planter – herunder monstera, som jeg kan se på instagram er virkelig flotte. Jeg har selv én, men jeg synes ikke min trives så godt.. De planter jeg ser billeder af på blogs og instagram har altid mange blade med mange ‘huller’, og generelt snakker folk om, at de ‘jo hurtigt breder sig og fylder meget’. Min vokser sgu ikke rigtigt, og kun to af bladene af hver et hul. Den står ikke i direkte sollys, men i hjørnet af stuen og jeg passer meget på ikke at overvande den. Jeg har haft planten i 5 måneder og den synes ikke meget større end da jeg fik den. Har du nogle gode tips? Eller skal jeg simpelthen bare væbne mig med tålmodighed og i stedet have købt en meget større plante som udgangspunkt? 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Ida
   Det virker underligt at den ikke blir meget større. Det lyder som om vi passer dem meget ens. Jeg vander ca. mine en gang om ugen, men hvis jorden ikke når at tørre ud, venter jeg lige et par dage med at vande. Derudover bruser jeg dem med jævne mellemrum over med bruseren eller sprayer dem med en sprayflaske (med vand), hvilket de har godt af.
   Det kan også have noget med potten at gøre. Har den god plads at vokse i?
   Håber du snart får en stor fin Monstera 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg fandt tilfældigt dit blog indlæg, og blev nysgerrig på om det virkede med den mospind? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det virker! De vokser ind mod pinden hvilket er virkelig smart, da de hurtigt kan blive alt for vilde. Har dog ikke mos pinden i længere, da jeg blev træt af at se på den :b

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille D

  Godt tip, Ditte! Det vil jeg prøve med mine!:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for de gode tips! Jeg må have anskaffet mig den plante 🙂

  – Simone
  http://www.simonebjerregaard.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Giveaway Vinder