Opfølgning: P-piller og Uren Hud

DR Tip: Petra Elsker sig selv

Vi blir lige i den personlige kategori, hvor det igår handlede om p-piller og uren hud, så handler det i dag om, at lære at elske sin krop.

Har I mon set DR programmet “Petra elsker sig selv”? Hvis ikke kan jeg virkelig anbefale at se det.Det er et fuldkomment ærligt og ufiltreret program, hvor man følger Petra Nagel, som går igennem et forløb hvor hun vil lære at elske sig selv og hendes krop. Det handler først om træning og vægt tab, men ender ud med en erkendelse af, at man nok aldrig kan blive tynd NOK eller tilfreds NOK, og derfor hellere skal arbejde med at tale pænt til sig selv og ikke mindst sin krop. Noget jeg egentlig altid har kæmpet med og stadig gør. Jeg kunne hvert fald genkende rigtig mange af de ting, som Petra nævner i programmet.

Jeg fandt denne artikel, hvor hun også beskriver nogle af de tanker hun har gjort sig, og selvom jeg på en måde hører ind under en af de kategorier, som hun vil skære fra for at få det bedre (nemlig bloggere), så synes jeg alligevel det er et budskab jeg vil formidle videre. Jeg har det jo på samme måde. At Instagrammere og bloggeres liv på de sociale medier til tider bliver fremstillet alt for lyserødt og det samme gør mit eget. Dog tror jeg vi er blevet bedre til at indse at alt ikke er lyserødt, bare fordi det kun er det det bliver vist. Eller hvad tænker I? Der er hvert fald nogle profiler jeg følger for at få inspiration og ikke mindst bare nyde deres æstetiske univers, og det tænker jeg ville blive ødelagt en smule, hvis jeg skulle forholde mig til deres beskidte vasketøj, deres trælse mænd (for det er mændende der er trælse) eller deres humørsvingninger. Der er selvfølgelig også profiler hvor jeg nyder at få hele sandheden vist, men jeg synes ikke længere at førstnævnte får mig til at føle, at deres liv er mere perfekt end mit. Måske fordi jeg ved hvad der gemmer sig bag mit eget lyserøde feed 😉

Nå men tilbage til programmet. Se det endelig og kommenter gerne hvis I også kan genkende noget derfra. Jeg tror nemlig rigtig mange piger og kvinder har det som Petra, også selvom vi andre tænker at de ser perfekte ud. Indtil nu er der kommet to afsnit online, men der kommer 8 i alt. I kan finde dem lige her.

skaermbillede-2017-04-11-kl-10-18-18
(Billede fra Alt.dk)

 

   

6 kommentarer

 • Ja, det er et fremragende program!

  Jeg tror du har ret i, at vi der selv blogger/instagrammer på en gang har lettere ved at skelne skidt fra snot, men samtidig lever med samme overbevisning om at de 5 kg bare ville gøre underværker. Det er sgu sjovt! Lad os håbe Petras programserie kan hjælpe os lidt på vej.

  <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jaa jeg tror det faktisk – jeg prøver hvert fald at tænke lidt anderledes omkring de der ekstra 5 kg. Måske er de slet ikke så slemme alligevel 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne Emilie

  Jeg har endnu ikke set programmet, men det står på min to do, haha 🙂 Jeg kan dog virkelig godt nikke genkendene til problematikken. Ift instagram er min løsning for mig selv, at jeg vøbåde følger smukke profiler men også masser profiler med kvinder der er ærlige om deres krop og som viser begge sider. For ligesom at balancere det for mig selv. Jeg arbejder ihærdigt for tiden på det med at slå fred med min krop. Jeg er er faktisk kæmpe fan af min krop og er rimelig gennemsnitlig vægtmæssigt. Men jeg har også bare en krop der altså tager på hvis jeg spiser usundt, der har jeg ikke et sindssygt stofskifte der redder mig. Og så kan det altså godt nogen gange være svært at skulle lytte til mine meget slanke veninder når de brokker sig over deres krop, selvom de aldrig rigtig behøver tænke over hvad de spiser eller hvordan de behandler deres krop. Jeg synes jo de har det lidt nemt. Men samtidig skal der jo være plads til at alle (uanset størrelse) kan få lov at snakke om noget de er ked af eller utilfreds med, ved deres udseende.

  Det bkev en lang smøre, haha men det er altså ogsp et interessant emne! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja det kan nemlig være svært når man selv synes at de andre ser perfekte ud, men det viser igen også bare, at selvom man taber sig, så er der bare noget andet man bliver utilfreds med.
   Det er nemlig mega interessant – Tak fordi du deler dine tanker omkring det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg er også kæmpe fan af programmet. Og det får virkelig en til at tænke over, hvordan man opfatter sin egen krop. For jeg har det præcis ligesom værten Petra. Minus 5 kilo og jeg er sikker på, at jeg ville blive et gladere og lykkeligere mennesker. Og snakker også så grimt til mig selv ind i mellem, som man jo aldrig ville snakke til andre. Så jeg synes, det er stærkt, at hun dropper badevægten, for der er jeg ikke en gang kommet til endnu. Det er åndssvagt, hvor meget et tal på en vægt kan gøre for ens dag…. Ja, programmet har i hvert fald givet mig noget at tænke over. Og jeg overvejer stærkt at smide vægt ud. Men jeg tror helt seriøst, det kan sammenlignes med at skulle stoppe med en afhængighed… Anywho – lang smøre 🙂 Tak for dit fine indlæg og for at sætte fokus på programmet, som jeg synes i den grad er public service til kvinder og mænd i alle aldre.
  God påske 🙂
  / Julie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja lige netop det med de -5 kg var virkelig også en øjenåbner for mig. At selvom man skulle tabe dem, så blir man ikke nødvendigvis gladere eller mere tilfreds med sig selv. Og badevægten den står også stadigvæk hjemme hos mig 😉
   Tak for din “smøre” 😉 Det er så dejligt med noget respons <3 Og rigtig god påske til dig også 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opfølgning: P-piller og Uren Hud