Forårs Favoritter

Aarhus Brunch Guide

Jeg er virkelig et morgenmads menneske, forstået på den måde, at jeg til hver en tid vil vælge at bruge mine penge på at tage ud at spise morgenmad/brunch, frem for dagens øvrige måltider. Derfor har jeg også prøvet en hel del af Aarhus’ brunch- og morgenmads udvalg. Fremover vil jeg samle mine anbefalinger i dette indlæg.

BRUNCH:

Land Café, Studsgade
Jeg har fundet min absolutte favorit brunch når det kommer til brunch tallerkener, nemlig Landcafés “Mokost”. Den indeholder både ost, laks, hønsesalat, kage, frugt, æg, bacon, pålæg og youghurt. Altså lidt af det hele. Derudover er alle råvarer lokale og så er den så smukt anrettet. Den er lidt i den dyre ende, men jeg synes bestemt at den er det værd. Udover at maden er god har de den hyggeligste gårdhave, hvilket er et kæmpe plus om sommeren.
I kan se mange flere billeder derfra i mit indlæg her.
Pris: 149,-

dsc04314

FFood, Vesterbrotorv
Brunchen på FFood er nok den mest instavenlige (mest fotogene) brunch i Aarhus. Den har de smukkeste farver.
Faktisk gik der lang tid før jeg fik den prøvet, da der desværre kun er meget få siddepladser i caféen, men hvis man er heldig at få en plads, kan den virkelig anbefales. Den mætter virkelig meget da den blandt andet indeholder en chia grød og så er alt bare super lækkert.
Pris: 115,- inklusiv en valgfri (friskpresset) juice.

dsc05261

Langhoff & Juul, Guldsmedgade.
Jeg synes altid det er svært at finde en lækker brunch i hverdagene. Caféerne serverer ofte kun den store brunch i weekenderne og i stedet “morgenmads tallerkener” i hverdagene. Derfor vil jeg lige tippe om et sted der rent faktisk serverer en lækker brunch i hverdagene. Nemlig Langhoff & Juul i Guldsmedgade. I øvrigt en af mine yndlings caféer i Aarhus på grund af den hyggelige stemning, personlige indretning og ikke mindst gode service.

Der er lidt for en hver smag; Ymer trifli med müsli & frugtsalat, rav-ost, brie & årstidens marmelade, varmrøget laks & rørt hønsesalat, røræg med pølser, bacon & purløg, samt dagens syndige kage. Hertil grovstykke lavet på surdej samt kernerugbrød & pisket smør. Der er MEGET mad og jeg har endnu ikke formået at spise op.
Pris: 198,- inkl. en valgfri kaffe eller te og en kold drik.
dsc03456

Greenilicious, Magasin
Greenilicious ligger inde i Magasin og har fokus på økologi og sundhed. Deres weekend brunch består af surdejsbrød, kerne knækbrød, pisket smør, ost, hjemmelavet marmelade, chiagrød, cottage pie, wrap med lækkert fyld, brownie lavet på kikærter og en valgfri juice. Virkelig lækkert og smagfuldt og så har de faktisk formået at gøre omgivelserne ret hyggelige, på trods af, at de ligger i et stormagasin.

img_0922

Juliette, Jægergaardsgade
Min absolutte yndlings café i Aarhus, både pga. maden, indretningen og gårdhaven om sommeren. Brunchen består af Øko-røræg, merguezpølse, bacon, charcuteri, ost, lakserillette, fromage blanc med agavesirup, frugt & granola, karamelcreme, marmelade & kokoskage.
Pris: 145,-

img_0319

Mefisto, Volden
Mefistos brunch bliver serveret som en dele brunch og kommer som flere små retter i fine små gryder. De er jo eksperter i fisk så flere af retterne indeholdt fisk, f.eks. hummer crochette, brioche bolle med torsk og små tun bøffer. Så lækkert. Der var også det lækreste svinekød med bbq marinade, masser af lækkert brød og jordbær med hvid chokolade og fløde.
Meget utraditionel men virkelig lækker brunch.
Pris: 249,- inkl. kaffe og æblemost.

img_0675

Sjette Frederiks Kro, Risskov
En sommer dag kan jeg kun anbefale at smutte en tur på cyklerne ud til Risskov og spise brunch på Sjette Frederiks Kro, med udsigt ud over vandet og Den Permanente. De har en stor brunch buffet som er virkelig lækker, men de kunne næsten servere hvad som helst med den udsigt. Der er så skønt. Hvis vejret derimod ikke er godt og man ikke kan sidde ude, vil jeg anbefale at smutte forbi Casablanca i Rosensgade i stedet, som har præcis samme menu.
Pris: 250,- inkl. drikkevarer ad libitum.

img_0318

Spiselauget, Godsbanen
Vi har ofte spist på Spiselauget når vi alligevel skulle til et af Godsbanens weekend arrangementer. Man får ikke den hyggelige intime stemning som på mange andre caféer, men maden er skøn og der er et stort udvalg. Stilen er meget rå, da man sidder i de store rå lokaler.
Pris: 135- for buffet.

28508496644_f83a0ddd22_z

Grappa, Åboulevarden
Jeg går altid langt udenom caféerne ved åen når jeg skal ud at spise, men lige præcis Grappas brunch, synes jeg altså kan noget. Det er en italiensk inspireret dele brunch og min veninde tippede mig lige om, at deres morgenmads pizza er tilbage på menuen. Den er virkelig lækker.
Pris: 130,-

img_0317

Emmerys, Guldsmedgade
Brunchen hos Emmerys var i lang tid Caspers favorit, så der har vi været en del. Her får man selvfølgelig masser af lækkert brød og kage og det kan altså også noget, selvom stemningen og indretningen ikke er så unik.

img_0316

Smagløs, Klostertorv
En sommer morgen på Klostertorv er så hyggelig og deres brunch tallerken er også virkelig lækker.

img_0320

Fika, Jægergaardsgade
Fikas brunch er ret hurtigt røget ind som en af favoritterne. Man kan både få den til hverdag og i weekenderne, hvilket også er et plus. Den indeholder lækkert friskbagt brød, røræg, brie, salami, avocado, smør, nutella, lille smoothie, skyr med frugtsalat & honningsristet musli, humus, røget lakse-æblesalat og en raw konfekt.
Pris: 129,- (Vi købte også to friskpressede juice og en enkelt kaffe og kom af med lige under 400,-)

img_0871

MORGENMAD:

Juliette, Jægergaardsgade
På Juliette serverer de udover deres lækre brunch også en virkelig god morgenmads tallerken. Derudover kan man få Croque Madame, som virkelig får en til at længes efter Paris.

img_0315

Fika, Jægergaardsgade
Fika er bestemt også værd at nævne når det kommer til morgenmad. Her har de et afkrydsnings system hvor man selv sammensætter sin morgenmad. Man kan vælge flere af de samme elementer som de har på deres brunch, så det er en god løsning hvis man ikke er så sulten, men stadig gerne vil have en lækker morgenmad.

img_0883

Aarhus Central Food Market, Grød
Jeg har faktisk ikke udforsket så mange af boderne på markedet endnu, men jeg har til gengæld været en del gange hos Grød, både til morgen- og aftensmad. En morgenmads grød og en kaffe fra La Cabra i de hyggelige urbane lokaler er altid et hit.

29580220053_6ec1df07f5_c

Kom endelig med jeres anbefalinger i kommentarfeltet, så andre også kan få gavn af dem. Jeg glæder mig til at opdatere indlægget her løbende og håber I kan finde det brugbart ♥

   

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forårs Favoritter