Forårs Favoritter

Aarhus Brunch/Morgenmads Guide

dsc04307

Jeg er virkelig et morgenmads menneske, forstået på den måde, at jeg til hver en tid vil vælge at bruge mine penge på at tage ud at spise morgenmad/brunch, frem for dagens øvrige måltider. Derfor har jeg også prøvet en hel del af Aarhus’ brunch- og morgenmads udvalg og fremover vil jeg samle mine anbefalinger i dette indlæg.

Her i starten vil nogle af billederne være fra min Instagram og vil derfor ikke være i så god kvalitet, men min tanke er, at jeg løbende vil smide nye billeder op, efterhånden som jeg besøger mine favorit morgenmads steder.

Først vil jeg lige ridse mine favorit steder op, alt efter hvornår på ugen man skal ud, samt om man går efter morgenmad eller brunch. Jeg er nemlig selv ret specifik omkring, om jeg ønsker buffet, tallerken, let morgenmad osv. Ja ja kald mig bare nørd 😉

Hverdags brunch: Langhoff & Juul, Emmerys, Landcafé, Mefisto

Weekend Brunch tallerken: Langhoff & Juul, Juliette, Smagløs, Pustervig, Landcafé, Mefisto

Weekend Brunch Buffet: Sjette Frederiks Kro, Spiselauget (Godsbanen),

Morgenmads tallerken: Emmerys, Juliette,


BRUNCH:

Land Café, Studsgade
Jeg har fundet min absolutte favorit brunch når det kommer til brunch tallerkener, nemlig Landcafés “Mokost”. Den indeholder både ost, laks, hønsesalat, kage, frugt, æg, bacon, pålæg og youghurt. Altså lidt af det hele. Derudover er alle råvarer lokale og så er den så smukt anrettet. Den koster omkring 150,- uden drikkevarer, så den er lidt i den dyre ende, men jeg synes bestemt at den er det værd. Udover at maden er god har de den hyggeligste gårdhave, hvilket er et kæmpe plus om sommeren.
I kan se mange flere billeder derfra i mit indlæg her.

dsc04314 dsc04309

Langhoff & Juul, Guldsmedgade.
Jeg synes altid det er svært at finde en lækker brunch i hverdagene. Caféerne serverer ofte kun den store brunch i weekenderne og i stedet “morgenmads tallerkener” i hverdagene. Derfor vil jeg lige tippe om et sted der rent faktisk serverer en lækker brunch i hverdagene. Nemlig Langhoff & Juul i Guldsmedgade. I øvrigt en af mine yndlings caféer i Aarhus på grund af den hyggelige stemning, personlige indretning og ikke mindst gode service.

Der er lidt for en hver smag; Ymer trifli med müsli & frugtsalat, rav-ost, brie & årstidens marmelade, varmrøget laks & rørt hønsesalat, røræg med pølser, bacon & purløg, samt dagens syndige kage. Hertil grovstykke lavet på surdej samt kernerugbrød & pisket smør. Inkl. en valgfri kaffe eller te og en kold drik til 198,-. Der er MEGET mad så vi har faktisk snakket om at man nemt kunne være 3 til at dele 2 stk.

dsc03458 dsc03456

Juliette, Jægergaardsgade
Min absolutte yndlings café i Aarhus, både pga. maden, indretningen og gårdhaven om sommeren. Brunchen består af Øko-røræg, merguezpølse, bacon, charcuteri, ost, lakserillette, fromage blanc med agavesirup, frugt & granola, karamelcreme, marmelade & kokoskage for 145,-

img_0319

Mefisto, Volden
Mefistos brunch bliver serveret som en dele brunch og kommer som flere små retter i fine små gryder. De er jo eksperter i fisk så flere af retterne indeholdt fisk, f.eks. hummer crochette, brioche bolle med torsk og små tun bøffer. Så lækkert. Der var også det lækreste svinekød med bbq marinade, masser af lækkert brød og jordbær med hvid chokolade og fløde.

Meget utraditionel men virkelig lækker brunch. Prisen er 249,- inkl. kaffe og æblemost.

img_0675

Sjette Frederiks Kro, Risskov
En sommer dag kan jeg kun anbefale at smutte en tur på cyklerne ud til Risskov og spise brunch på Sjette Frederiks Kro, med udsigt ud over vandet og Den Permanente. De har en stor brunch buffet som er virkelig lækker, men de kunne næsten servere hvad som helst med den udsigt. Der er så skønt. Hvis vejret derimod ikke er godt og man ikke kan sidde ude, vil jeg anbefale at smutte forbi Casablanca i Rosensgade i stedet, som har præcis samme menu.

img_0318

Spiselauget, Godsbanen
Vi har ofte spist på Spiselauget når vi alligevel skulle til et af Godsbanens weekend arrangementer. Man får ikke den hyggelige intime stemning som på mange andre caféer, men maden er skøn og der er et stort udvalg til kun 125,- Stilen er meget rå, da man sidder i de store rå lokaler.

28508496644_f83a0ddd22_z 28843641520_b1e848068d_z

Grappa, Åboulevarden
Jeg går altid langt udenom caféerne ved åen når jeg skal ud at spise, men lige præcis Grappas brunch, synes jeg altså kan noget. Det er en italiensk inspireret dele brunch og min veninde tippede mig lige om, at deres morgenmads pizza er tilbage på menuen. Den er virkelig lækker.

img_0317

Emmerys, Guldsmedgade
Brunchen hos Emmerys var i lang tid Caspers favorit, så der har vi været en del. Her får man selvfølgelig masser af lækkert brød og kage og det kan altså også noget, selvom stemningen og indretningen ikke er så unik.

img_0316

Smagløs, Klostertorv
En sommer morgen på Klostertorv er så hyggelig og deres brunch tallerken er også virkelig lækker.

img_0320

Pustervig, Pustervigtorv
Brunchen på Pustervig prøvede vi for første gang for ikke så længe siden. Den er anrettet i en masse små skåle og det hele var rigtig lækkert og gennemført. Desværre var vi de eneste i hele restauranten, hvilket ikke gav den hyggeligste café stemning, men det er vidst også helt nyt at de serverer brunch, så måske skal folk bare lige have øjnene op for det. Maden var hvert fald skøn.

img_0314


MORGENMAD:

Juliette, Jægergaardsgade
På Juliette serverer de udover deres lækre brunch også en virkelig god morgenmads tallerken. Derudover kan man få Croque Madame, som virkelig får en til at længes efter Paris.

img_0315

Kjærs Kaffebar, Ved Rutebilstationen
Den hyggeligste kaffebar i Aarhus. Vi fik ølandsboller med ost, en latte og en chai. Virkelig simpelt men lækkert.

31323558691_06a92ee468_z

31323569231_dca5a4979d_z

Aarhus Central Food Market, Grød
Jeg har faktisk ikke udforsket så mange af boderne på markedet endnu, men jeg har til gengæld været en del gange hos Grød, både til morgen- og aftensmad. En morgenmads grød og en kaffe fra La Cabra i de hyggelige urbane lokaler er altid et hit.

29913611010_28f636aeb0_c 29580220053_6ec1df07f5_c


Jeg har garanteret glemt nogle steder og der er også nogle steder jeg endnu ikke har prøvet, som er på min liste. Blandt andet Ffood på Vesterbrotorv, som serverer en ret så Insta venlig brunch 😉 Men kom endelig med jeres anbefalinger i kommentarfeltet, så andre også kan få gavn af dem. Jeg glæder mig til at opdatere indlægget her løbende og håber I kan finde det brugbart ♥

   

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forårs Favoritter