Tilbageblik: August 2015

Aarhus’ bedste kaffe + noget om migræne

DSC02336

DSC02334

I mandags da jeg havde en tiltrængt fridag, var jeg så uheldig at vågne med migræne (igen), hvilket stod på de første 6 timer af min dag. Resten af dagen var jeg sløj, men Casper og jeg havde aftalt at lave noget hyggeligt sammen om eftermiddagen og det ville jeg selvfølgelig gerne holde fast i. Det blev derfor til en hyggelig eftermiddag i langsomt tempo nede i byen, hvor vi startede med at drikke kaffe på Great Coffee i Klostergade. HVIS I ikke har været forbi skal I love mig at gå derind en dag. Det må være byens største kaffe nørder – altså på den gode måde. De brygger nemlig kaffen på alle mulige specielle måder hvilket er virkelig sejt og hyggeligt at sidde og følge med i. Derudover er lokalerne også bare virkelig seje og så har de en gårdhave hvor man kan nyde kaffen hvis vejret altså er godt. Jeg har stadig tilgode at prøve deres blåbær-iskaffe som skulle være helt fantastisk.

Imens vi sad derinde var der en sød læser på Snapchat der tippede mig om en piercing man kan få i øret, som skulle have en gavnlig effekt på netop migræne. Er der mon nogen af jer der har erfaring med det? I så fald vil jeg meget gerne høre om det ♥

   

13 kommentarer

 • Anne

  P.S. Men i øvrigt havde jeg indtil dette “lille mirakel” med ovennævnte Metoprolol – god hjælp ved migræneanfald af det medicin der hedder Zomig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  På grund af for hurtig puls har jeg fået recept på Metoprolol, og efter nogen tid forsvandt min migræne – jeg lavede et hav af teorier om hvorfor og hvordan det mon kunne ske.
  Nu har jeg læst mig til, at Metoprolol bliver anvendt forebyggende mod migræne.
  Men da det sætter pulsen ned, er det nok ikke noget alle læger vil synes er en god ide.
  Det er dog nævnt som en kendt virkning i beskrivelsen af medikamentet.
  Men selvfølgelig kræver det recept, men hvis intet andet virker, kan det måske overvejes at høre mere om ?
  Held og lykke med det – for det er virkelig træls det migræne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kaffe i langsomt tempo er også den eneste rigtige måde det kan foregå.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åhh, Great Coffee er det bedste. Søren er simpelthen så dygtig til det, han laver!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ligesom Julie, har jeg også været igennem et forløb med skift fra p-piller til mini-piller, men det virkede desværre ikke for mig, og jeg er nu tilbage på p-piller. Jeg er blevet undersøgt af et par forskellige neurologer, har prøvet forskellige smertestillende, men kan simpelthen ikke få bugt med det. Hvad der hjælper afhænger nok også af om migrænen er hormonbetinget. Det tror jeg min er, fordi jeg altid bliver ramt på den tid af måneden 😉 Nogle gange kommer migrænen dog også uden sammenhæng til det. Jeg har ikke været i et forløb i et par år nu, men skal nok snart have fundet ud af noget igen. Indtil da klarer jeg mig med to x Ipren og to x panodiler, som jeg tager så snart jeg kan mærke, at migrænen er på vej (min lugtesans skærpes, jeg bliver mere lysfølsom, og jeg får kvalme). Nogle gange hjælper det med en våd klud på panden, at sove med sovemaske, og at drikke en kop kaffe, når jeg vågner dagen efter migræne, hvor jeg ofte er lidt groggy.
  Har du nogle tips til at komme migrænen til livs, når du bliver ramt, Ditte?
  Det er i hvert fald overhovedet ikke rart med migræne! Det kan virkelig ødelægge de dage, hvor man er helt lagt ned…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh hvor er det bare træls. Jeg har ligesom dig også været i forløb hos en neurolog hvor jeg fik fast smertestillende. Det var bare ikke løsningen for mig. Overvejer virkelig at prøve den piercing som alle snakker om lige for tiden. Har du overvejet den Laura?
   Jeg har fundet ud af, at jeg ofte kan tage migrænen i opløbet med 2 x treo. Det hjælper mig virkelig godt. Dog er der nogle anfald det slet ikke hjælper på, hvor migræne medicin er det eneste der kan dæmpe det bare nogenlunde, men til de mildere anfald er treo virkelig godt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Ditte 🙂

  Jeg ved en del om den piercing, du har fået tippet, da jeg har hele to af slagsen. Jeg fik dem lavet pga fibromyalgi og især pga den spændingshovedpine, der fulgte med.

  For mig og pierceren, var det lidt af et eksperiment, da den oprindeligt er tænkt i sammenhæng med netop migræne.

  Piercingen hedder en daith og sidder i den bro, der går lige over øregangen.

  Det er vigtigt at få målt ud, når du får den lavet for at finde det helt rigtige sted. Den bliver sat i det akupunkturpunkt, der hedder nul-punktet. Punktet for smerte. Mine to sidder absolut ikke samme sted.

  De har haft gode resultater med de få fibromyalgi-patienter, der har været. Og rigtig gode resultater med deres whiplash og migrænepatieter.

  Piercingen gør ret ondt at få, men det er hurtigt overstået og sammenlagt gør den vel ikke mere ondt end bare fem minutters hovedpine.

  De eneste jeg kender, der måler ud med et voltmeter, før de laver piercingen er Pierce Artist på Clemens Bro i Aarhus. De er vildt søde, enormt hygiejniske og professionelle.

  Jeg kan anbefale dig at tjekke siden “daith piercing mod migræne og smerter” på Facebook.

  Man kan få nogle rigtig fine smykker i. Allerede fra første dag, kan man få farvede eller glimmerkugler i. Og efter mindst to måneders heling, kan man få hjerter, andre typer stave, ringe eller de smykker, man bruger til en septum piercing.

  På Pierce Artist Danmarks sidste opslag, er der et fint billede af de hjerter og ringe, man fx kan få i.

  Jeg håber, det giver lidt syn for sagen 🙂

  Mange venlige hilsner fra Trine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak for din kommentar Trine. Jeg vil tjekke siden ud med det samme og måske tage en snak med dem på Clemens Bro. Det kunne virkelig være fantastisk hvis det kunne hjælpe 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Migræne er en forfærdelig og grum tilstand, det kan virkelig ødelægge flere DAGE i kalenderen.. Har selv døjet med det i mange år og havde en ekstra slem sommer sidste år, hvor jeg lå vandret i mange døgn i min sommerferie. Skiftede læge grundet en flytning og hun satte mig straks på mini-piller frem for almindelige p-piller! Måske er det noget du også selv har prøvet, men for mig var det løsningen! SÅ fantastisk at hverdagen nu igen kører smooth.. Prøver at lade være med at jinxe det for meget, man ved jo aldrig.. 😱 Og så har min yogalærer i øvrigt lært mig at meditere 10 minutter om dagen, hvor kroppen, hovedet og øjnene får totalt pause.. Tror på at det også har en effekt! Håber du en dag må blive migrænefri ❤️ Mange tanker herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for din kommentar Julie. Mini-piller er desværre ikke en mulighed for mig, da jeg har døjet meget med akne i forbindelse med at jeg stoppede på p-piller. Derfor har min læge frarådet mig mini-piller. Selvom det lyder skønt at det har haft så god en effekt hos dig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • surgammeldame

  Hey.
  Jeg vil anbefale dig at melde dig ind på siden “Migræne og mig” på fb – der er mange gode råd- også fra folk der ha fået den pircing 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tilbageblik: August 2015